Barnmattor – Hitta den perfekta

När det gäller att dekorera barnrum har ganska många föräldrar en klar bild av hur de vill att inredningen i barnets rum ska se ut. Men vissa av de mer praktiska detaljerna är inte lika roliga att planera och köpa som andra, och det är en av anledningarna till att många glömmer bort hur viktiga barnmattor faktiskt är i detta sammanhang. 

Rätt barnmattor kan dock göra stor skillnad i ett barnrum, då de inte bara är dekorativa utan även kan fylla flera praktiska funktioner. Vi rekommenderar därför alla att lägga lite tid på att hitta den perfekta barnmattan. Nedan följer även några tips gällande hur du gör för att hitta den bästa av alla barnmattor för just dina behov:

Fundera på ditt barns vanor
Om du har ett barn som kryper, bör du nämligen välja en annan typ av matta än den förälder som har ett barn som hoppar, ramlar och springer mycket i rummet. Du bör därför ha väldigt klart för dig hur ditt barn troligtvis kommer att använda mattan, innan du ens börjar titta på barnmattor!

Fundera på om du vill att mattan ska fylla flera funktioner
Det finns nämligen barnmattor numera som kan användas för att leka på, eftersom mattan inte bara är en barnmatta, utan även t.ex. en bilbana eller liknande, och det finns även barnmattor som kan användas för att lära ut alfabetet, siffror eller liknande. Tänk dock på att dessa multifunktionella barnmattor i regel inte är så stilrena, så har du en väldigt stilren inredning annars, kan det vara så att barnmattor inte riktigt passar för dig.

Fundera på hur länge du vill kunna använda mattan
Skaffar man väldigt trendiga barnmattor, med motiv som barnet gillar väldigt mycket just nu, finns nämligen risken att barnet tröttnar på mattan ganska snabbt, då smaken brukar skifta, ofta till och med ganska mycket, när barnet blir äldre. Så om du vill kunna använda barnmattor så länge som möjligt, är det i så fall bättre att välja en mer neutral variant, som man inte tröttnar på själv, och som även barnet kan tycka inte blir barnsligt lika snabbt, istället.

Välj barnmattor som är lätta att rengöra
De allra flesta barn har ju trots allt en förmåga att spilla och söla ned i rummet mer än vad man kanske skulle önska. Så tänk till ordentligt innan du köper barnmattor, för att försäkra dig om att mattan du skaffar går att rengöra ganska lätt! Det kommer du att vara väldigt glad över i det långa loppet!

This entry was posted in Inredning and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.