Så sparar jag pengar

Här kommer en del kreativa råd på hur du sparar pengar. Många behöver pengar och önskar att någon kunde ge dem goda spartips. Här kommer mina tips:

Ät mindre ute
Att äta på restauranger och beställa utkörd mat kan bli en hel del pengar över tiden. Varför inte ta pengarna du spenderar på den lokala pizzerian till att laga egen pizza? Att införskaffa ingredienser kommer att vara mycket billigare än att köpa pizzan på pizzerian. En ytterligare fördel är att du blir bättre på att laga mat.

Handla aldrig när du är hungrig.
Om du ska åka och handla, antingen själv eller tillsammans med en vän och du åker dit när du är hungrig, så kan det sluta i en katastrof. Din matkorg fylls snabbt med godsaker som du egentligen inte behöver, men som ser gott ut då du inte har ätit sedan frukost. Det kan sluta med att du handlar mer saker(mest mat och godis) än du tänkt.

Underhåll dig själv till en lägre kostnad
Vill du betala mindre för bio? Kolla eventuella rabatter. Många biografer ger bl.a rabatter till studenter och pensionärer. Håll ögone öppna efter gratis filmvisningar. Om du pluggar på högskola så kan du kolla om campus erbjuder gratis filmvisningar. 
Ta också en tripp till biblioteket, där kan du låna gratis filmer och böcker.

Handla online
Att handla online kan både spara tid och pengar. Du kan göra dina inköp i din mysiga soffa och slippa trängas med andra människor i butiken eller lägga ner pengar på transport. Många återförsäljare påverkar kunder att köpa online, genom att erbjuda bättre rabatter och gratis frakt. Det finns också hemsidor som erbjuder rabattkoder för olika affärer.

Använd kuponger
Rabattkuponger är dina polare . Om du behöver någonting, så är chansen stor att det finns en rabattkupong eller två som väntar på dig. Ett bra ställe att hitta rabattkuonger på är din tidning som ofta är full efter specialerbjudanden på olika saker. På internet kan du också hitta kupongkoder för olika webbutiker.

Köp begagnade böcker
När det kommer till att köpa böcker, fundera istället på att införskaffa begagnad litteratur. Kolla även om dina vänner och släktingar har böcker som du kan låna och läsa utan kostnad. Att låna är ju faktiskt ännu billigare än att köpa begagnat.

Samåk
Oavsett om du ska köra till stan eller till en annan stad, kolla om dina vänner ska åt samma håll och samåk. Om du ej har körkort än eller ej äger en bil så måste du förlita dig på en släkting för att ta dig från en plats till en annan.
Genom att samåka med andra kommer du spara pengar på bensin och parkeringsavgifter, samt att du får ett trevligt sällskap med andra.

Hoppa över kaféer.
Oavsett om du köper ditt kaffe från ett litet kafé eller från en större kaffekjedja så spenderar du antagligen en ordentlig slant på alla dessa muggar med rykande java. Varför inte inhandla en egen kaffekokare eller använd dina föräldrars kaffemaskin och brygg ditt eget svarta koffein.

Det kaffet du kokar kanske inte blir lika förtjusande eller tjusigt som från kaffebutiken, men pengarna du sparar på detta väger upp sådant.

Skär ner på flaskvatten
Det kanske smakar bättre men vatter på flaska är dyrare. Visste du att paketering, frakt, marknadsföring och återvinning är det som är det som kostar för flaskvatten. Och själva vattnet kanske inte ens är så bra, ditt kranvatten kan tom vara bättre för dig. 
Om du fortfarande inte är helsåld på kranvatten, ta dig en funderare på att istället införskaffa ett vattenfilter på din kran. På så sätt får du fortfarande välsmakande vatten och sparar en hel del pengar i processen.

Var klok när du handlar
Skriv en ordentlig inköpslista och följ den. Alla nya och bättre saker kan vara frestande att handla, men håll dig till listan och spara pengar.

Överväg Second-hand
När det kommer till att handla kläder, så fundera på att besöka en secondhandbutik, där går det att göra verkliga klipp. Det går att hitta kläder till hög kvalitet, som är väldigt lite använda, märkeskläder till låga priser. 

This entry was posted in Ekonomi and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.