Tips vecka 9-2013

Då är det dags för veckans tips. Hoppas att alla har haft en bra sportlovsvecka och har hunnit med att åka mycket skidor och skridskor. Att hålla sig i form och att röra på sig är alltid bra, det man får se upp med är att man alltid måste ha tid till att låta kroppen återhämta sig. Har du möjligen upplevt en smärta vid utsidan av armbågen, stelhet och svaghetskänsla vid grepp och lyft med handen? Då kan det vara tecken på att du håller på att utveckla en s.k. tennisarmbåge…

Vad är en tennisarmbåge?
En tennisarmbåge uppkommer då senfästet på muskeln Extensor Carpi Radialis Brevis överbelastas. Detta sker ofta på grund av upprepat och enformigt arbete. Ett enformigt arbete kan exempelvis vara att måla väggar, skidåkning klassisk stil, eller att klippa häcken med häcksax. Om du lider av tennisarmbåge så bör du uppsöka en specialist, läs mer och boka tid här.

Att skriva högskoleprovet
Om du funderar på att läsa vidare på ett universitet eller högskola så är det snart dags att skriva högskoleprovet. Lördagen den 6 april(2013) är provdatum för vårens prov, ska du vänta till hösten så är det den 27 oktober som gäller. Skriv in datumen direkt i almanackan så att du inte missar detta.

Vad får man ha med sig på provet?
Vad man får och bör ha med sig till högskoleprovet är följande:

  • Blyertspenna
  • Suddgummi
  • Pennvässare
  • Vanlig rak linjal
  • Överstrykningspenna

Fler goda tips om högskoleprovet 2013 hittar du är.

Avslutningsvis kan jag tipsa om ett mycket trevligt hotell om du behöver övernatta i Västerås. På det 26-våningar höga hotellet First Hotel Plaza kommer du verkligen att trivas. Det är beläget i hjärtat av Västerås och är en riktig pärla. Det ligger endast 400 meter från Centralstationen vilket gör det perfekt för resenären som kommer till Västerås med tåg. Hotellet har en prisbelönt restaurang, gratis Wi-Fi och helt otrolig utsikt över staden och Mälaren.

Samtliga rum på First Hotel Plaza har kabel-TV och utsikt över staden eller sjön. Badrockar och en kaffe/tekokare finns i en del av hotellets rum.

Vill du läsa mer om detta hotell samt andra hotell i Västerås så ska du stanna till hos Hotellvästerås.nu

This entry was posted in Övrigt and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.